Kunde Dashboard & Portal Oversigt

Den dashboard Viser alt det, du i øjeblikket har brug for din opmærksomhed – f.eks. ubetalte fakturaer, afventende opgaver i chattråde, afventende arrangører eller dokumenter. Du har også mulighed for at booke aftaler, uploade dokumenter og sende beskeder til din revisor herfra.

Fra din dashboard, kan du straks få travlt. . .

Hvad venter på din handling?

Når du er logget ind TaxDome, kan du se din klient dashboard. Du kan også få adgang til det når som helst ved at klikke på Hjem fra venstre sidepanel.

Kunden dashboard er designet, så du aldrig går glip af vigtige opdateringer. Når din revisor har gjort noget, der kræver din handling, viser sektionen Venter på handling opgavelisten over elementer, du skal adressere.

Du vil modtage handlingsforslag, når din revisor eller skatteforbereder:

  • Beder om godkendelse af et dokument
  • beder dig om at e-signere et dokument
  • Beder dig om at e-signere et forslag eller et ansættelsesbrev
  • Sender dig et program til at udfylde
  • Afmelder en arrangør, så den skal færdiggøres
  • Opretter nye opgaver, der skal udføres i en chattråd
  • Sender dig en ny faktura til betaling

Handlingspunkter er kategoriseret efter emne (f.eks. Dokumenter, Organisatorer osv.) og vises i kronologisk rækkefølge med det nyeste øverst. Klik på elementet for at åbne og interagere med det ventende dokument, chattråden, organisatoren eller fakturaen.

Opgaver fjernes automatisk, når den handling, de kræver, er udført: f.eks. når du har betalt en faktura, underskrevet et dokument eller indsendt en organisator. Så længe du ikke udfører handlingen, forbliver opgaven på sin plads. Hvis du f.eks. er begyndt at udfylde en kalender, men ikke har indsendt den endnu, vil to-do-elementet fortsat blive vist. 

Få meddelelser fra din revisor

Hvis din revisor har nogle oplysninger at dele med dig, sender de en meddelelse til din portal. Det vil blive vist øverst til højre på din dashboard. Hvis meddelelsens indhold er for langt, kan du klikke på Læs mere for at åbne det i indholdsoversigten. Denne meddelelse vises også som en meddelelse, når du logger ind.

Hurtige links: Book tid, opret chat, upload fil

Til højre for din dashboard, finder du links til ofte anvendte handlinger: 

  • Upload dokumenter: Overfør et dokument direkte fra dashboard. Mere om dette her.
  • Book tid: Hvis din virksomhed har slået denne funktion til, kan du vælge et tidspunkt for en telefonsamtale med din revisor. 
  • Færdig med at uploade: Hvis dit firma har slået denne funktion til, sender du en besked til din skatteekspert, når du har uploadet alle de nødvendige dokumenter. 
  • Ny chat: Opret en chattråd med revisoren. Mere om dette her.

Gennemgang af din saldo

Hvis du har forfaldne fakturaer, vises den udestående saldo øverst til højre på din dashboard. Her kan du også se dine kreditter – de penge, du har til rådighed til at betale fremtidige fakturaer.

Bemærk: Denne blok vises hvis din virksomhed har slået funktionen til.

Kom i kontakt med din revisor

Uanset om du har brug for firmaets adresse, Facebook-side eller telefonnummer, finder du altid disse oplysninger nederst til højre Kontaktoplysninger i din dashboard.

Svarede dette på dit spørgsmål? Tak for feedback Der var et problem med at indsende din feedback. Prøv venligst igen senere.